pretecho en het 3D baby beeldje

De pretecho en het 3D baby beeldje

De meeste aanstaande papas en mamas willen graag hun kindje al voor de geboorte ontmoeten om een band op te bouwen.  Gelukkig bestaan er tal van pret echo studios waar je terecht kan voor een pretecho in 3D. Bij  de beste studios kunnen je mooie 3D beelden meegeven en ook een volume file wat je kuntgebruiken om het 3d baby beeldje te bestellen. Wat kun je verwachten van een pretecho? En zijn deze echobureau’s wel veilig?

Wanneer is de mooiste tijd om een 3D pretecho te doen.

De 3D echo is afhankelijk van verschillende factoren die absoluut niets te maken hebben met de gezondheid van de baby maar wel met het eind resultaat van de 3D echo.

Je moet voldoende vruchtwater hebben voor de 3D echo. Met voldoende benadrukken wij dat het voldoende moet zijn voor de 3D echo machine. Als uw dokter aangegeven heeft tijdens de gezondheid controle dat alles ok is dan hoeft u zich geen zorgen te maken. De 3D echo maakt de mooiste beelden als er om de baby veel vruchtwater zit.

Indien u gaat voor 20 weken dan is het vaak mogelijk om de hele baby in beeld te krijgen maar u zult het gezichtje niet duidelijk zien. Voor de 3D beeldjes kunt u een zeer mooi beeld krijgen van uw kindje dat groeit in uw buik tussen de 12 en 16 weken. Indien u het gezichtje mooi wilt zien in 3d en hier een beeldje van wilt dan kunt u het beste tussen de 23 en 29 weken naar uw pret echo bureau gaan. U vindt onze partner in Belgie en Nederland hier.

Zwaarlijvigheid maakt het moeilijker om een mooie echo te nemen, de beelden zijn dan vaker wazig. Dit komt doordat de vetlagen de geluidsgolven niet  goed doorlaten. Vaak kunnen wij voor een 3D beeldje wel iets moois maken omdat wij de data kunnen filteren.

De ligging en de beweeglijkheid van je kindje zijn eigenlijk het belangrijkst voor een mooi resultaat.  Helaas zijn net deze factoren het minst voorspelbaar. Het kan zijn dat uw kindje met de rug naar de “camera” toe ligt. Vaak kunnen wij dan wel een 3D beeldje voor u maken. Bepalend is dat er om het hele kindje genoeg vruchtwater is voor de 3D. Indien het kindje verscholen ligt met de neus tegen de baarmoeder wand, dan is het helaas niet mogelijk om een mooi beeld te krijgen.

Wat kun je verwachten bij het maken van een pretecho?

pret echo 3d baby beeldjes

3D baby beeldjes gemaakt van volume data

De pretecho is een 3D echo en wordt absoluut niet door dokters gebruikt. Dokters hebben genoeg aan de 2D echo voor het bepalen en meten van de baby en de gezondheid. De pretecho heeft dus geen enkele medische indicatie. Een pretecho is daarom leuk om naar te kijken en om de band met uw kiindje op te bouwen. Bij het kiezen van een echo bureau is het toch aan te raden even na te gaan of de echografie wordt uitgevoerd door gediplomeerde echografie specialisten.

De meeste echo bureaus werken volgens de onderstaande procedure:

  • Een korte intake gesprek, geef hierin zeker aan of je het geslacht wilt kennen of niet.
  • Echo in 2D of 3D, met uitleg van de echografist(e). Je krijgt hierbij detailopnames van je kindje, je ziet het bewegen, ziet het gezichtje, enz.
  • Als je kindje niet goed ligt hoef je in sommige echobureau’s niet betalen. Bij andere mag je later gratis of tegen een verminderde prijs terugkomen. Het is goed om van te voren te bekijken wat het bureau aanbied, vaak komt het voor dat het kindje niet meewerkt!
  • Fotomapje of individuele foto’s om mee naar huis te nemen of een DVD/CD met foto’s en/of video opnames.
  • Een volume file wat u kunt gebruiken om het 3D beeldje bij ons te bestellen.

De kosten ?

Prijzen variëren maar voor een 2D sessie met enkele foto afdrukken reken je zo’n 30 tot 60 euro.Voor een 3D sessie ga je toch al snel naar de 75-100 euro inclusief de volume file. Met de volume  file kunt u het 3D baby beeldje bestellen. De 3D baby Beeldjes beginnen vanaf 60 Euro + verzendkosten.

Pretecho gevaarlijk?

Echografie wordt reeds meer dan 30 jaar gebruikt. In het algemeen wordt aanvaard dat er geen risico’s aan zijn verbonden. Er is dus geen reden om te denken dat echografie een schadelijk effect heeft.  De algemene en onze opinie is wel dat zoals met alles dat men het redelijk moet houden. Langdurige sessie zijn vermoeiend voor de moeder en dus ook voor het kindje, houd het dus zo kort mogelijk. Recentelijk onderzoeken hebben wel uitgewezen dat de creatie van de prenatale band met de moeder en de vader positief bijdraagt. Deze invloed is voornamelijk op de geestelijke toestand van de ouders. Ook bereid het ouders beter voor op de komst van de baby.

Pietro Usai

www.baby3dprint.nl

 

Pietro Usai MBA Cum Laude

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security